dissabte, 8 de març del 2014

Recuperem CASTELLRUF

Avui ha tingut lloc la primera fase dels treballs de recuperació i posada en valor del jaciment Ibèric de Castellruf, d’aquí Santa Maria De Martorelles. Per aquesta fase la conselleria de Cultura de la Generalitat (que és qui en té la competència) només ha autoritzat a fer un desbrossament de l’entorn, tasca per la qual ha contractat a l’empresa de recerca arqueològica ÀTICS, amb seu a Mataró (www. Atics . org), que ha comptat amb la col·laboració dels agents de l’ADF, i d’una cinquantena de voluntaris d’arreu, que han portat amb autobús, i que si be no han pogut desbrossar la totalitat del jaciment si que hi ha fet una molt bona tasca, ja que fa un any quan hi vaig pujar per darrer cop costava deu i ajuda poder veure-hi alguna estructura.



Esperem que aquest treballa no quedin en no res, i que ben aviat hi puguem tornar a veure-hi treballant un grup d’arqueòlegs. I també esperem que abans d’haver de portar expressament amb gent de fora, comptin una miqueta més amb els veïns, que si be no puguin fer tota la feina, amb l’ajuda i el consell dels experts en alguna cosa de ben segur que poden ajudar, i de ben segur que així se l’estimaran i el cuidaran molt més del que ho han pogut fer fins ara.

3 comentaris:

  1. Bon diar Roger,
    T'has oblidat d'anomenar a l'Ajuntament de Santa Maria, que és qui ha demanat a la Generalitat i al parc fer aquesta actuació, qui ha demanat els permissos als propietaris, qui ha cedit el poliesportiu com a centre de logística i qui ha tingut moltes reunions i visites prèvies a la zona amb arqueòlegs perquè valoressin l'estat del poblat.

    David Escartín

    ResponElimina
  2. No era la meva intenció parlar de la feina que hi ha darrera, només volia parlar del fet. però el que dius és cert.

    ResponElimina
  3. Vos acabo de descobrir el bloc, axo de descobrir Castellruf esta força be, el que caldria despares es que hi hagi continuïtat, si no amb pocs anys es tornera a veure tot tapat i el esforços que haureu fet seran en va. Mireu que a la gent del pobla no se vos margini i aparti com l'he varen fer a en Andrés Cueto, que despares de treballar i quasi redescobrir el poblat el varen apartar d'ell, conec be l'historia ja que l'he vaig fotografiar les peces que tenia a casa seva i també les excavacions del any 84. que tingueu bona tasca i salut.
    Si amb voleu seguir també tinc un bloc:
    http://josepbaliusplanellas.blogspot.com.es/

    ResponElimina